Custom Cart0

Water van uw jacuzzi testen

Water van uw jacuzzi testen

Het water van uw jacuzzi testen is een belangrijke taak wanneer u in het bezit bent van een jacuzzi. Wanneer u een jacuzzi heeft aangeschaft, of dit van plan bent, wilt u het water in de jacuzzi zo goed mogelijk onderhouden. U wilt immers niet in troebel water badderen. Daarnaast zorgt slechte waterkwaliteit ook voor een broedplaats voor bacteriën, algen en andere viezigheden. En dat kan weer leiden tot infecties aan uw ogen, luchtwegen of huid. Genoeg reden dus om het water in uw jacuzzi vaak genoeg te testen.

De juiste waarden

Het water in de jacuzzi kan er wel schoon uitzien, maar dat zegt nog niets over de kwaliteit van het water. Het water in uw jacuzzi kan vol zitten met bacteriën, algen of andere viezigheden die u met het blote oog niet altijd kunt zien. Er zijn verschillende hulpmiddelen zoals teststrips te verkrijgen waarmee u de waarden van het water kunt controleren.

Geeft de test aan dat de waarden van het water niet optimaal zijn? Dan moet u chloor, pH-plus of pH-min toevoegen aan het water. De perfecte chloorwaarde ligt tussen de 1.5 en 2.0, maar is ook nog voldoende tussen 1.0 en 2.5. Voor de pH waarde geldt dat deze ideaal is bij 7.6, maar ook voldoende tussen 7.2 en 7.8. Is de waarde te laag, voeg dan pH-plus toe. Is de waarde te hoog, voeg dan pH-min toe.

Test mogelijkheden

Er zijn verschillende manier om het water van uw jacuzzi te testen. Een daarvan is via teststrips. De strips stopt u vijf seconden in het water en laat u daarna 15 seconden liggen. Nadat de tijd is verstreken verandert de kleur en kunt u aan de hand van de kleurenkaart zien wat de kwaliteit is van het water. Wilt u een duurzamer testproduct, dan kunt u een elektronisch apparaat aanschaffen om het water mee testen. Deze zijn meestal duurder, maar gaan wel een stuk langer mee.

Test het water vaak genoeg

Voor een optimale waterkwaliteit is het belangrijk dat u het water in uw jacuzzi vaak genoeg controleert. In de regel is dit 1 tot 2 keer per week. Daarnaast wordt aangeraden om het water van de jacuzzi drie tot vier keer per jaar volledig te vervangen. Voor uw eigen gezondheid en de gezondheid van uw jacuzzi is dat een verstandige keuze.