Custom Cart0

Onderhoudsproducten

Een jacuzzi heeft onderhoud nodig. Wanneer u een jacuzzi of een spa heeft, wilt u hier natuurlijk zo veel mogelijk van genieten. Om zo lang mogelijk van deze luxe te kunnen genieten, moet hij op de juiste manier onderhouden worden. We vertellen u met veel passie over hoe u hem op de juiste manier onderhoudt en leggen meer uit over de onderhoudsproducten die deze werkzaamheden aan de spa een stuk gemakkelijker maken. Lees verder en bestel de producten die u nodig heeft voor het onderhoud van de spa in de webshop.

Onderhouden van de jacuzzi

Stelt u zich eens voor… U bent heerlijk aan het relaxen in de jacuzzi, als u ineens opvalt dat het water niet helder is. Ook ziet u dat er aantal bladeren in de spa drijven. Ai, niet zo fris en gezond! Daarnaast is dit ook niet goed voor de conditie van je spa. Een jacuzzi zorgt voor ontspanning. In een heldere en gezonde spa kunt u optimaal genieten van het warme water met heerlijke bubbels. Wanneer de basis niet in orde is, wordt het moeilijk om een gezonde, optimale waterkwaliteit te realiseren. Voor velen lijkt het onderhouden van de spa een lastig karwei, maar het hoeft niet lastig te zijn. U hoeft slechts een aantal stappen te volgen. Het kan bijna niet mis gaan!

Water verversen

Het verversen van het water is de eerste stap van het uit te voeren onderhoud. We raden aan om het water 1 keer in de 3 a 4 maanden te vervangen. Veel mensen denken dat ze het water van de spa niet vaak hoeven te verversen als ze de jacuzzi niet regelmatig gebruiken, maar dat is niet correct. Ook wanneer u de spa weinig gebruikt kan het water muf worden en vol raken met dode bacteriën en chemicaliën die volledig uitgewerkt zijn.

Reinigen van de kuip

Heeft u de spa leeg laten lopen omdat u het water wilt verversen? We raden aan om de kuip van de spa goed schoon te maken, zodat het water zo lang mogelijk van optimale kwaliteit blijft. Maak hiervoor gebruik van een schone doek en speciale reinigingsmiddelen, zoals de Spa Citrus Cleaner. Hiermee kunt u alle kunststof oppervlakken van de spa schoonmaken.

Filter reinigen en vervangen

In de spa zitten een aantal filters die het water filteren. Om ervoor te zorgen dat deze hun werk goed doen, moeten de filters op tijd vervangen worden. Na verloop van tijd kunnen de filters verstopt raken door kalkaanslag. Daarom raden we aan om de filtercartridge eens per week te reinigen door hem schoon te spuiten met de tuinslang. Reinig hem eens per maand met een emmer en 2 reinigingstabletten. Op den duur moet hij vervangen worden. Doorgaans gaat een filter ongeveer 2-3 maanden mee. In ons assortiment vindt u een vervangend filter voor in uw eigen spa.

Douchen en zwemkleding dragen

Wanneer u schoon bent wanneer u in de jacuzzi stapt, wordt hij ook niet zo gauw vies. Douche dus even, maar laat de zeep hierbij achterwege. Wilt u met zwemkleding aan in de jacuzzi? Spoel deze van te voren dan even uit, aangezien er nog veel wasmiddelen en wasverzachters in kunnen zitten. Deze middelen tasten de waterbalans van de spa aan.

Leidingen reinigen

De leidingen zijn een onderdeel van de spa die u misschien al snel vergeet. Echter hebben deze op den duur ook een goede reinigingsbeurt nodig. Gebruik hiervoor reinigingsmiddelen die hier speciaal voor ontwikkeld zijn, zoals de HTH Spa Spaclean Pipe Cleaner.

Onderhoudsproducten

In ons assortiment vindt u meer dan 1000 onderhoudsproducten die u kunt gebruiken tijdens het onderhouden van uw jacuzzi. Van chloortabletten tot een cover en een waterstofzuiger. In ons assortiment vindt u:

Meer weten over het onderhouden van een jacuzzi?

Wanneer u bovenstaande tips ten harte neemt is de kans groot dat u langer van uw jacuzzi kunt genieten dan wanneer u hem niet van het juiste onderhoud voorziet. Heeft u een vraag over hoe u uw spa op de juiste manier onderhoudt? We voorzien u graag van deskundig advies, dus neem gerust contact op voor het inwinnen van meer informatie. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen door te bellen naar 0643838665. U kunt ook een e-mail sturen, vervolgens ontvangt u binnen 24 uur een reactie op uw mail.