Custom Cart0

Storingscode LF

Storingscode LF (Flow Issue): De “LF” storingscode geeft aan dat er een probleem is met de waterstroom in het Balboa-besturingssysteem van je jacuzzi. Deze code wordt geactiveerd wanneer het systeem detecteert dat er een beperkte waterstroom is, wat kan duiden op een verstopping, een defecte circulatiepomp of een ander probleem met de watercirculatie.

Mogelijke oplossingen: Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

Controleer de waterstroom: Controleer of er voldoende waterstroom is naar de circulatiepomp en het verwarmingssysteem. Zorg ervoor dat er geen belemmeringen zijn bij de waterinlaatopeningen.

Controleer de filter(s): Een verstopt filter kan de waterstroom belemmeren en leiden tot de “LF” storingscode. Controleer en reinig het filter om ervoor te zorgen dat er voldoende waterstroom is.

Controleer de circulatiepomp: De circulatiepomp is verantwoordelijk voor het pompen van water door het verwarmingssysteem. Zorg ervoor dat de pomp correct werkt en voldoende water door het systeem pompt.

Controleer het leidingwerk: Controleer op blokkades, knikken of andere obstakels in het leidingwerk die de waterstroom kunnen belemmeren.

Controleer de waterinlaatopeningen: Zorg ervoor dat de waterinlaatopeningen van de jacuzzi niet verstopt zijn door vuil, bladeren of andere materialen.

Controleer de luchtsluis: Sommige jacuzzi’s hebben een luchtsluis die luchtbellen uit het leidingwerk verwijdert. Controleer of de luchtsluis correct is aangesloten en goed werkt.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi uit, wacht enkele minuten en schakel hem opnieuw in. Dit kan tijdelijke problemen met de waterstroom oplossen.

Raadpleeg de handleiding: Bekijk altijd de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot storingscodes en waterstroomproblemen. De handleiding kan stapsgewijze aanwijzingen bieden die zijn aangepast aan jouw model.

Professionele hulp inschakelen: Als de “LF” storingscode blijft verschijnen en je niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met de fabrikant of een professionele jacuzzi-technicus. Een beperkte waterstroom kan de werking van de jacuzzi beïnvloeden en moet serieus worden genomen.