Custom Cart0

Hoeveel chloor moet er in een jacuzzi?

Hoeveel chloor moet er in een jacuzzi?

Heeft u een jacuzzi en vraagt u zich af hoeveel chloor er in de jacuzzi moet? Voor een lange levensduur, is het juiste onderhoud van groot belang. En daar is het toevoegen van chloor aan het water, onderdeel van. Dankzij het toevoegen van chloor, voorkomt u dat er virussen en bacteriën in het zwembad kunnen groeien die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. We vertellen graag meer over chloor in de jacuzzi.

Het belang van chloor in de jacuzzi

We vertelden al dat chloor in de jacuzzi van groot belang is. Maar hoe zit dat dan precies? Wanneer u zelf heerlijk vertoeft in de jacuzzi of de jacuzzi open laat staan, krijgen virussen en bacteriën de kans om te groeien in het water. Helaas kunnen deze virussen en bacteriën een nadelig effect hebben op de gezondheid. Wanneer u chloor toevoegt aan het water in de spa of jacuzzi, worden de ongewenste verschijningen van de jacuzzi gedood en is de waterbalans optimaal. Op deze manier blijft het water van hoge kwaliteit en ervaart u geen gezondheidsproblemen door vervuild water. Bovendien heeft schoon water een positief effect op de levensduur van uw jacuzzi.

Kwaliteit van het water

De kwaliteit van het water is afhankelijk van twee waardes, namelijk van de pH-waarde en van de chloorwaarde. Wanneer de pH-waarde van de jacuzzi 7.6 is, is deze optimaal. Schommelt de pH waarde tussen de 7.2 en de 7.8? Dan hoeft u hier niets aan te veranderen. Wanneer de pH-waarde te laag is, voegt u het middel pH plus toe aan het water. Aan de andere kant, op het moment dat uw pH-waarde te hoog is, voegt u het middel pH min toe aan het water.

Ook de chloorwaarde is voor de kwaliteit van het water van groot belang. Om die reden moet u minimaal eens per week een chloorshock uitvoeren. Gebruikt u de jacuzzi meer dan 3 keer per week? Dan raden we aan om halverwege de week een extra dosis toe te voegen. Wanneer de chloorwaarde tussen de 1.5 tot 2 ppm schommelt, is de waarde goed en kunt u op een verantwoorde manier baden.

Hoeveelheid chloor in de jacuzzi

Hoeveel chloor er in de jacuzzi moet wanneer de chloorwaarde niet op peil is, is geheel afhankelijk van de waarde, maar ook van de hoeveelheid water in de jacuzzi. Lees voordat u aan de slag gaat altijd de veiligheidsinstructies en instructies over de dosering, deze vindt u achterop de verpakking. Zo verhoogt 100g stabilisator van de Melpool ICA Chloorstabilisator – granulaat per 10 m3 de concentratie met 10 ppm. Vermijd hierbij ten alle tijde concentraties die hoger zijn dan 100 ppm. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, of bekijk de onderhoudsproducten zoals Aqua Finesse in de webshop.

Meer weten over het onderhouden van de jacuzzi?

Heeft u een vraag over het onderhouden van bepaalde onderdelen van de jacuzzi, of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Het is ook mogelijk om te bellen naar +31 6 43838665 of een e-mail te sturen naar info@bosmajacuzzi.nl. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met meer informatie.