Custom Cart0

Storingscode OHS

Storingscode OHS: De storingscode “OHS” staat voor “Overheat Sensor Failure” en geeft aan dat er een probleem is met de sensor die de watertemperatuur meet in het verwarmingssysteem van de jacuzzi. Dit betekent dat de temperatuursensor mogelijk defect is of onjuiste metingen geeft.

Mogelijke oplossingen: Om de “OHS” storingscode op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

Controleer de watertemperatuur: Controleer de daadwerkelijke watertemperatuur in de jacuzzi. Als deze abnormaal hoog is, moet je onmiddellijk ingrijpen om oververhitting te voorkomen.

Schakel de jacuzzi uit: Als de watertemperatuur inderdaad te hoog is, schakel dan onmiddellijk de jacuzzi uit om te voorkomen dat het water nog verder opwarmt.

Controleer de temperatuursensor: Deze code wijst op een mogelijke storing in de temperatuursensor. Controleer de sensor op eventuele beschadigingen, losse draden of defecte onderdelen.

Controleer de aansluitingen: Zorg ervoor dat de draden en aansluitingen van de temperatuursensor correct zijn aangesloten en stevig vastzitten.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi uit, wacht enkele minuten en schakel hem weer in. Soms kan een herstart helpen om tijdelijke elektronische problemen op te lossen.

Controleer de gebruikershandleiding: Raadpleeg de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot de “OHS” storingscode voor jouw model. Hierin kunnen gedetailleerde stappen worden vermeld om het probleem op te lossen.

Neem contact op met een technicus: Als de “OHS” storingscode aanhoudt en je niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met een professionele jacuzzi-technicus om het probleem te diagnosticeren en te verhelpen.

Aangezien een defecte temperatuursensor kan leiden tot onjuiste temperatuurmetingen en potentieel oververhitting, is het belangrijk om dit probleem serieus te nemen en indien nodig professionele hulp in te schakelen.