Custom Cart0

Ozonator

Jacuzzi ozonator

Op zoek naar een jacuzzi ozonator? Dit apparaat produceert ozongas, het ozongas reinigt vervolgens het water in uw jacuzzi van bacteriën en micro-organismen. Hierdoor hoeft u minder chloor te gebruiken en heeft u minder last van rode ogen en een geïrriteerde huid. Dit is de korte uitleg over wat een ozonator is. Op deze pagina vindt u het aanbod ozonators (ozone generatoren) en ozonator onderdelen van Bosma Jacuzzi. Voor ons complete assortiment verwijzen we u door naar de onderdelen pagina.

Wilt u de ozonator in uw jacuzzi vervangen voor een nieuw exemplaar? Bestel dan bij Bosma Jacuzzi een nieuwe ozonator. Ook als u op zoek bent naar ozonator onderdelen kunt u dus bij ons terecht. Bij een bestelling met een orderwaarde boven de €100,- hanteren we geen verzendkosten. Neem bij vragen gerust contact op.

De werking van een jacuzzi ozonator

Een jacuzzi ozonator werkt met behulp van een ultraviolette lamp of een CD-ship. In de ozonator bevindt zich een mengkamer. Hier wordt zuurstof blootgesteld aan het uv-licht en ontstaat er ozongas. Aan de mengkamer is een luchtslang gemonteerd, die vervolgens is aangesloten op een waterjet. Via deze jet komen het water en het ozongas samen, waarna het gereinigde water in uw spa stroomt.

Water dat met ozongas is behandeld is sprankelend, helder en absoluut reukloos. Ook blijft het water veel langer fris dan water dat is gedesinfecteerd met chloor. Wanneer u een ozonator in uw jacuzzi plaatst, hoeft u minder chloor in het water te doen.

De ozonators van Bosma Jacuzzi

De jacuzzi modellen van Bosma Jacuzzi zijn uitgerust met het nieuwste type ozonator. Deze ozone generator maakt gebruik van zeer slimme CD-chip technologie. Dankzij deze nieuwe technologie produceert de ozonator 20% meer ozone en verbruikt het apparaat 37% minder energie.

We hebben ozonators van verschillende merken in ons assortiment, bijvoorbeeld Balboa en Spa Eclipse. Daarnaast vindt u in ons assortiment ook jacuzzi ozonator onderdelen. Bekijk het aanbod en plaats een bestelling!

Ozongas in het water

Ozongas is een gas dat in grote hoeveelheden om de aarde hangt (de ozonlaag). Dit gas ontstaat wanneer ultraviolet licht in aanraking komt met zuurstof. Wanneer ozongas wordt geïnjecteerd in het water van uw jacuzzi of spa bubbelbad, dan werkt het als een sterk desinfecteer middel dat de meeste bacteriën en alle micro-organismen doodt die op dat moment in het water aanwezig zijn.

Hoe installeert u de ozongenerator in uw jacuzzi?

In de meeste gevallen kunt u gewoon zelf de ozonator in uw jacuzzi vervangen. Dit vereist wel enige technische kennis. Bij de installatie is het belangrijk dat u te allen tijde de gebruiksaanwijzing opvolgt. Hieronder ziet u een globaal stappenplan, maar raadpleeg dus altijd eerst de handleiding voordat u begint met de installatie.

  1. Schakel de stroom uit.
  2. Schroef de zijkant van uw jacuzzi open (de zijde waar de ozonator zit), gevolgd door de control box.
  3. Trek de kabel van de huidige ozonator uit de control-unit en koppel de huidige ozonator los.
  4. Plaats de nieuwe ozonator en koppel de nieuwe kabel aan de ozonatoraansluiting van uw control-box.
  5. Na een correcte installatie kunt u de stroom weer inschakelen.

Mocht u er niet uitkomen, kunnen wij u ondersteuning bieden. Wij hebben een full service jacuzzi service: reparatie, advies en onderhoud.

Handige informatie

De ozonator dient om de 12 uur aangezet te worden voor minimaal een uur. Het ozongas blijft namelijk ongeveer 12 uur in het water aanwezig. Dit betekent dus dat er na 12 uur geen reiniging meer plaatsvindt. Een ander advies is om de jacuzzi ozonator om de 2 jaar te vervangen. Zodoende blijft u verzekerd van een optimale werking.

Ozonator voor uw jacuzzi kopen bij Bosma Jacuzzi

Wilt u een nieuwe jacuzzi ozonator aanschaffen? In het assortiment van Bosma Jacuzzi vindt u ozonators van verschillende merken. Maak een keuze en bestel vandaag nog. Op zoek naar een specifiek onderdeel voor de ozonator, maar vindt u het niet terug in ons assortiment? Neem dan gerust even contact op, vaak kunnen we wel iets regelen.

Contact opnemen kunt u doen door te bellen naar 0643838665 of een e-mail te sturen naar info@bosmajacuzzi.nl. Wij vertellen u graag meer over onze ozone generatoren.