Custom Cart0

Storingscode OH

Storingscode OH: De storingscode “OH” staat voor “Overheat” en geeft aan dat er een oververhittingsprobleem is gedetecteerd in het verwarmingssysteem van de jacuzzi. Dit kan optreden wanneer het watertemperatuur te hoog is en boven de veilige limieten uitkomt.

Mogelijke oplossingen: Om de “OH” storingscode op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

Controleer de watertemperatuur: Controleer de watertemperatuur in de jacuzzi. Als deze te hoog is ingesteld, kan dit leiden tot oververhitting. Stel de gewenste watertemperatuur in op een veilig niveau, meestal tussen de 38°C en 40°C.

Controleer het filter: Een verstopt filter kan de waterstroom belemmeren en bijdragen aan oververhitting. Controleer en reinig het filter om ervoor te zorgen dat er voldoende waterstroom is.

Controleer de circulatiepomp: Een defecte circulatiepomp kan leiden tot onvoldoende waterstroom, wat op zijn beurt kan leiden tot oververhitting. Controleer de pomp op zichtbare problemen en zorg ervoor dat deze goed werkt.

Controleer het verwarmingselement: Een defect verwarmingselement kan ervoor zorgen dat het water niet goed wordt verwarmd, waardoor het systeem harder moet werken en oververhitting kan optreden. Controleer of het verwarmingselement goed functioneert.

Controleer de temperatuursensor: Een defecte temperatuursensor kan onjuiste temperatuurmetingen veroorzaken, wat kan leiden tot oververhitting. Controleer de sensor en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten en functioneert.

Zorg voor voldoende ventilatie: Zorg ervoor dat de omgeving van de jacuzzi voldoende geventileerd is. Een slechte luchtcirculatie kan bijdragen aan oververhitting van het systeem.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi uit, wacht enkele minuten en schakel hem weer in. Soms kan een herstart helpen om tijdelijke elektronische problemen op te lossen.

Controleer de gebruikershandleiding: Raadpleeg de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot de “OH” storingscode voor jouw model. Hierin kunnen gedetailleerde stappen worden vermeld om het probleem op te lossen.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds de “OH” storingscode ervaart, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele jacuzzi-technicus, omdat dit een complexer probleem kan zijn dat specifieke diagnose en reparatie vereist.