Custom Cart0

Hoe lang mag je in een jacuzzi?

Hoe lang mag je in een jacuzzi?

Heeft u een jacuzzi? Dan vraagt u zich misschien af hoe lang u in een jacuzzi mag. We kunnen ons voorstellen dat u het liefst dagenlang in de spa zit. Lekker relaxen na een lange drukke dag, even stoom afblazen. In dit blogartikel gaan we dieper in op de vraag ‘hoe lang mag je in een jacuzzi?’ en vertellen we waar een jacuzzi voornamelijk goed voor is. Lees verder en doe er uw voordeel mee!

Hoe lang mag je in een jacuzzi zitten?

In een jacuzzi zitten zorgt ervoor dat je ontspant. Zitten in een jacuzzi is zo ontspannend, dat u er het liefst helemaal niet meer uit komt. En dat is niet zo gek! En het fijne is, dat u net zo lang in de jacuzzi mag blijven zitten als jij maar wilt. Doordat in de jacuzzi relaxen de gezondheid niet schaadt, kunt u er oneindig in zitten. Let er wel op dat u een glaasje drinken mee neemt naar de jacuzzi, zodat u genoeg vocht binnen krijgt. Zo voorkomt u dat u uitdroogt. Zorg er ook voor dat het water niet te warm of te koud is, om oververhitting en onderkoeling tegen te gaan. De ideale temperatuur van het water in een jacuzzi is ongeveer tussen de 30 en de 39 graden Celcius.

Jets in de jacuzzi

Zit u lang in de spa? Maak dan niet constant gebruik van de jets! Ondanks het feit dat de massagestralen goed zijn voor de spieren, kan een te lang gebruik van de jets ook schade aanrichten aan uw spieren. Wanneer u de harde massage stralen een aantal uur achter elkaar tegen uw rug aan laat komen, bestaat de kans dat u rugpijn krijg doordat uw spieren overbelast raken. Daarom raden we aan om de jets per keer ongeveer een half uur aan te laten. U kunt de bubbels van de spa wel de hele tijd aan laten, deze jacuzzi onderdelen kunnen geen kwaad.

Waar is een jacuzzi goed voor?

Ontspannend en stressverlagend

Men gaat in een jacuzzi, omdat het ontspannend en stressverlagend werkt. De warmte van het water in de spa, de bubbels en jets helpen de spieren ontspannen en helen. Wanneer u slechts enkele minuten in het warme water van de jacuzzi zit, kan het lichaam zich al geheel ontspannen. Indien het nodig is, helpt dit bij het activeren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Snellere hartslag

Wist u dat warm water van de spa er ook voor zorgt dat uw hart sneller gaat slaan? Daardoor neemt de bloedcirculatie toe, waardoor uw spieren meer voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Zodoende kunnen uw spieren en lichaamscellen vlotter herstellen van eventuele blessures. Bovendien worden er gemakkelijker nieuwe cellen aangemaakt, waardoor uw huid er ook gezonder uit ziet. De huid kan dankzij een betere circulatie van het bloed immers sneller regenereren.

Meer zweten

Nog een voordeel van een spa is dat u meer gaat zweten wanneer u in een jacuzzi zit. Sommigen zien overmatig zweten als een nadeel, maar in dit geval zien we het echt als een voordeel. Doordat u dankzij het warme water in de spa zweet, kan uw lichaam zich een stuk gemakkelijker ontdoen van allerlei toxische stoffen.

Verbeterde mentale gesteldheid

Uiteraard is relaxen in een jacuzzi ook bevorderend voor uw mentale gesteldheid. Na een warm bad voelt u zich immers alerter, frisser en scherper. Doordat het ontspannende effect ervoor zorgt dat we de zorgen van alledag beter los kunnen laten, is men gewapend tegen dagelijkse stress.

Versneld metabolisme

Tot slot zorgt relaxen in het warme water ervoor dat uw metabolisme versnelt, waardoor het lichaam zich sneller ontdoet die schadelijk zijn. Bovendien zorgt een sneller metabolisme er ook voor dat u eventuele overtollige kilo’s gemakkelijker kwijt kunt raken.