Custom Cart0

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een jacuzzi?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een jacuzzi?

Wilt u een jacuzzi kopen? Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een jacuzzi in de tuin. Stelt u zich eens voor dat u op een warme zomeravond heerlijk kunt ontspannen in uw jacuzzi. Wie wil dat nou niet? Echter kost een jacuzzi heel veel stroom, want hij moet te allen tijde op temperatuur blijven en beschikt over een bubbelstand. Niet zo gek dus, dat men zich afvraagt hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een jacuzzi. We vertellen graag meer over het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft voor het gebruik van een jacuzzi.

Stroomverbruik van een jacuzzi

We beginnen allereerst met het stroomverbruik van een jacuzzi. De hoeveelheid stroom die een spa gebruikt, is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan factoren zoals de temperatuur van het water, maar ook hoelang en hoe vaak de jacuzzi aan staat. Als vanzelfsprekend heeft de hoeveelheid water in de jacuzzi ook invloed op het verbruik van de spa. Door te investeren in zonnepanelen, bespaart u aanzienlijk gemakkelijk op uw energierekening.

Aantal benodigde zonnepanelen

Wanneer u tweemaal per week anderhalf uur lang gebruik maakt van de jacuzzi, heeft u ongeveer 11 zonnepanelen nodig om het stroomverbruik van de jacuzzi te compenseren. Let er echter wel op dat u dankzij de zonnepanelen alleen het stroomverbruik van de jacuzzi dekt. Wilt u het stroomverbruik van het huis ook dekken met gebruik van zonnepanelen? In dat geval raden we aan om meer zonnepanelen te plaatsen. Vergeet ook niet, dat het hierboven genoemde aantal compleet afhankelijk is van het daadwerkelijke verbruik van uw jacuzzi.

Kosten van zonnepanelen

Maar wat kost het om het stroomverbruik van een jacuzzi te compenseren met gebruik van zonnepanelen? Voor de aanschaf van ongeveer 11 zonnepanelen bent u een bedrag van ongeveer € 5000-, kwijt. Afhankelijk van de huidige stroomprijzen, heeft u deze investering in een aantal jaar terug verdiend. Doorgaans is de gemiddelde terugverdientijd ongeveer 7,5 jaar. Nadat de zonnepanelen terugverdiend zijn, geniet u een aantal jaren van gratis zonnestroom.

Aansluiten van de jacuzzi op het elektriciteitsnet

Wanneer u de jacuzzi gaat aansluiten op het elektriciteitsnet, zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden. Zo moet een spa ten alle tijde aangesloten worden op een aparte geaarde groep die voorzien is van zekeringen van 10, 20 of 25 amp. Een jacuzzi kan namelijk om veel stroom vragen, bijvoorbeeld tijden het gelijktijdig inschakelen van de jets, de airblower, de verwarming, de ozonator en de waterval. Besteed goed aandacht aan de stroomeisen, want deze zijn per jacuzzi verschillend. Toch moet er in alle gevallen een aparte stroomgroep worden aangelegd, bovendien moet de kabel direct vanuit de meterkast lopen tot de plaats van de jacuzzi.

Meer weten over het compenseren van een jacuzzi met gebruik van zonnepanelen?

Heeft u een vraag over het compenseren van het stroomverbruik van een jacuzzi, met gebruik van een aantal zonnepanelen? Neem gerust contact op voor het inwinnen van meer informatie of geheel gratis, deskundig advies. U kunt contact opnemen door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, te bellen naar +31 6 43838665 of een e-mail te sturen naar info@bosmajacuzzi.nl. We helpen u graag verder.