Custom Cart0

Storingscode (–)

Storingscode (–): Onbekende Watertemperatuur

De storingscode “(–)” geeft aan dat het Balboa-besturingssysteem van je jacuzzi een probleem heeft gedetecteerd met het meten van de watertemperatuur. Dit kan optreden wanneer de sensor voor watertemperatuur niet in staat is om nauwkeurige gegevens te verstrekken.

Mogelijke oplossingen:

Wacht 5 minuten: In sommige gevallen kan de sensor mogelijk slechts tijdelijk onjuiste metingen geven. Geef het systeem wat tijd om te stabiliseren en de temperatuur correct te meten.

Controleer de sensoren: Controleer de sensoren die verantwoordelijk zijn voor het meten van de watertemperatuur. Zorg ervoor dat ze correct zijn geplaatst, goed zijn aangesloten en niet beschadigd zijn.

Controleer de circulatiepomp: De circulatiepomp speelt een rol bij het gelijkmatig verspreiden van het water in de jacuzzi. Controleer of de pomp correct werkt en ervoor zorgt dat het water goed wordt gemengd.

Controleer de bedrading: Inspecteer de bedrading die is verbonden met de sensoren en de circulatiepomp. Kijk of er losse draden, beschadigingen of slechte verbindingen zijn.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi volledig uit en wacht 5 minuten voordat je hem weer inschakelt. Dit kan helpen om tijdelijke sensorproblemen op te lossen.

Raadpleeg de handleiding: Bekijk altijd de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot storingscodes en sensoren. De handleiding kan stapsgewijze aanwijzingen bieden die zijn aangepast aan jouw model.

Professionele hulp inschakelen: Als de “(–)” storingscode blijft verschijnen en je niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met de fabrikant of een professionele jacuzzi-technicus voor verder onderzoek en eventuele reparaties.

Houd er rekening mee dat de specifieke stappen kunnen variëren afhankelijk van het exacte model van je jacuzzi en de configuratie van het Balboa-besturingssysteem. Het volgen van de instructies in de gebruikershandleiding is de beste benadering voor het oplossen van storingen.