Custom Cart0

Ozongenerator

Een jacuzzi ozonator of spa ozonator is een apparaat dat met behulp van een ultraviolette lamp of een CD-chip, ozongas aanmaakt. Dit gas wordt gebruikt om het water te reinigen van bacteriën en micro-organismen. Ozon is het snelst werkende desinfectie- en oxidatiemiddel voor badwater. Met ozon behandeld water is sprankelend helder, absoluut reukloos en een weldaad om in te verblijven. Geen irritatie aan ogen en slijmvliezen, als u de Jacuzzi ozonator goed gebruikt, kunt u de concentratie chloor in het water tot een minimum beperken.

Ozongas

Ozongas is een gas die in grote hoeveelheden om de aarde hangt (de ozonlaag). Dit gas ontstaat wanneer ultraviolet licht in aanraking komt met zuurstof. Wanneer ozongas wordt geïnjecteerd in het water van uw jacuzzi of spa bubbelbad, dan werkt het als een sterk desinfecteer middel dat de meeste bacteriën en alle micro-organismen doodt die op dat moment in het water aanwezig zijn.

Ozonator in uw spa

Onze spa modellen (in de volksmond vaak jacuzzi genoemd) zijn uitgerust met het nieuwste type ozonator, deze maakt gebruik van zeer slimme CD-chip technologie. Deze nieuwe technologie produceert 20% meer Ozone en verbruikt 37% minder energie.

Spa ozonator: Helder en schoon water

Het aangemaakte gas door de ozonator wordt via een waterjet in het water geïnjecteerd. Twee van de drie zuurstof-moleculen zorgen voor de chemische reactie die tot reiniging van het water leidt, en de derde zuurstofmolecuul wordt vrij gegeven aan de lucht. Deze molecuul zorgt voor een frisse, ietwat zoete geur, de kenmerken van geözoneerd water.

Wanneer en hoelang ozonator gebruiken

Nadat het aangemaakte ozongas is geïnjecteerd in het water, blijft het ongeveer 12 uur in het water aanwezig. Het betekent dat er na 12 uur geen reiniging meer plaats vindt! De Ozonator werkt niet permanent maar tijdens een filtercyclus.

De duur van de filtercycli zijn afhankelijk van het programma dat u heeft ingesteld op het Balboa bedieningspaneel. (Zie in de Balboa handleiding: Programmeren van de Filtercyclus).

Wij adviseren om de ozonator minimaal 2x – 1 uur per dag aan te zetten (om de 12 uur, 1 uur lang) als u dagelijks gebruik maakt van uw spa bubbelbad. Maak ook gebruik van andere reinigingsmiddelen om de PH waarde en de kwaliteit van het water optimaal te houden.

Daarnaast adviseren we om de ozonators om de ca. 2 jaar te vervangen zodat u verzekerd blijft van een optimale werking.