Custom Cart0

Wat kost een jacuzzi?

Wat kost een jacuzzi?

Voordat u overgaat op de aanschaf van een jacuzzi, is het verstandig om eerst een antwoord te hebben op de vraag ‘wat kost een jacuzzi’? Hierbij is het van groot belang dat u zich realiseert dat er meer kosten bij komen kijken dan alleen de aanschafkosten. U heeft ieder jaar namelijk ook te maken met allerlei andere kosten, zoals energiekosten en de kosten voor het onderhouden van de jacuzzi. Graag gaan we dieper in op de kosten van een jacuzzi, zodat u precies weet wat u kunt verwachten en waar u rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van een jacuzzi.

Aanschafkosten

De eerste kosten waar u mee te maken krijgt, zijn de aanschafkosten van de jacuzzi. Hoe duur een jacuzzi is, hangt af van een aantal zaken. Zo zijn de leeftijd en isolatie van invloed op de prijs. Zo kunt u kiezen voor een tweedehands jacuzzi, of voor een nieuwe variant. Het is net wat uw voorkeur heeft. Een jacuzzi die goed geïsoleerd is is duurder dan een variant met een minder goede isolatie, al bent u met een goed geïsoleerde jacuzzi onderaan de streep in de meeste gevallen goedkoper uit. Een goed geïsoleerde jacuzzi verbruikt immers minder energie, waardoor uw jaarrekening een stuk goedkoper uitvalt dan bij de minder goed geïsoleerde variant.

Hoeveel stroom gebruikt een jacuzzi?

Hoeveel stroom een jacuzzi precies verbruikt, is lastig te zeggen. Het energieverbruik verschilt namelijk per merk en model. In het algemeen maakt een jacuzzi voornamelijk gebruik van stroom voor het verwarmen van het water in de jacuzzi, maar ook voor het filteren van het water maakt het apparaat gebruik van stroom. Om die reden verbruikt een jacuzzi in de winter dan ook meer stroom dan in de zomer. 38 graden is immers een prettige temperatuur voor water, waardoor de jacuzzi het water moet verwarmen om ervoor te zorgen dat de temperatuur van het water niet zakt tot de buitentemperatuur.

Wat kost een jacuzzi aan stroom?

Maar wat kost een jacuzzi aan stroom? Zoals we vertelden is het lastig om te zeggen wat een jacuzzi dagelijks kost. Houd er echter rekening mee dat een jacuzzi die matig geïsoleerd is, per dag gemiddeld ongeveer € 2,00-, tot € 2,50-, kost. Wanneer de jacuzzi goed geïsoleerd is, verbruikt hij minder. In dat geval verbruikt hij gemiddeld € 0,80-, tot € 1,30-, aan stroom per dag. Wist u dat een jacuzzi die slecht geïsoleerd is, per jaar wel € 600-, meer kost dan een jacuzzi die wél goed geïsoleerd is? Oftewel, op langere termijn loont het om te kiezen voor een jacuzzi die goed geïsoleerd is. Let bij de aanschaf van een jacuzzi op de isolatie.

Onderhoudskosten en wateronderhoud

Naast met aanschafkosten en energiekosten, moet u ook rekening houden met eventuele onderhoudskosten. Omdat er altijd iets stuk kan gaan, is het verstandig om altijd een bepaald bedrag apart te zetten voor het dekken van eventuele defecten. De levensduur en het gebruik zijn van invloed op de onderhoudskosten. In het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit, des te kleiner is de kans dat er iets stuk gaat aan de jacuzzi.

Ook het wateronderhoud brengt kosten met zich mee. De regelmaat waarmee het water ververst moet worden, is afhankelijk van de mate waarin u het water onderhoudt. Doorgaans moet het water 2 tot 4 keer per jaar ververst worden. Wanneer u de jacuzzi het hele jaar door gebruikt, moet u rekening houden met kosten voor wateronderhoud van tussen de € 250-, en € 350-, per jaar.

Meer weten?

Heeft u een vraag over wat een jacuzzi kost, of over bijvoorbeeld het onderhouden van een jacuzzi? Op onze website vindt u meer informatie, bijvoorbeeld over het benodigde onderhoud. Neem gerust contact op voor meer informatie. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar +31 6 43838665, een e-mail te sturen naar info@bosmajacuzzi.nl of door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met een passend antwoord.