Custom Cart0

Storingscode ICE

Storingscode ICE: De storingscode “ICE” geeft aan dat de temperatuur van het water in de jacuzzi te laag is en dat er risico is op bevriezing. Deze code wordt geactiveerd wanneer het sensorsysteem detecteert dat de temperatuur van het water gevaarlijk laag is.

Mogelijke oplossingen: Om de “ICE” storingscode op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

Controleer de omgevingstemperatuur: Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur rond de jacuzzi niet te laag is. Als de jacuzzi zich buiten bevindt, kan de omgevingstemperatuur invloed hebben op de watertemperatuur.

Controleer de verwarming: Controleer of de verwarming correct werkt en is ingeschakeld. Als de verwarming niet goed werkt, kan de watertemperatuur te laag blijven.

Controleer de sensoren: Controleer de temperatuursensoren om ervoor te zorgen dat ze correct werken en goed zijn aangesloten. Defecte sensoren kunnen onjuiste metingen veroorzaken.

Verhoog de watertemperatuur: Stel de gewenste watertemperatuur hoger in om ervoor te zorgen dat het water niet te laag wordt en het risico op bevriezing wordt verminderd.

Isoleer de jacuzzi: Als de jacuzzi zich buiten bevindt, zorg dan voor isolatie om warmteverlies te voorkomen. Een goed geïsoleerde jacuzzi kan helpen om de watertemperatuur op peil te houden.

Controleer de watercirculatie: Zorg ervoor dat de watercirculatie goed functioneert. Onvoldoende circulatie kan ervoor zorgen dat het water niet gelijkmatig wordt verwarmd.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi uit, wacht enkele minuten en schakel hem weer in. Dit kan helpen om tijdelijke problemen met de temperatuurmeting op te lossen.

Controleer de gebruikershandleiding: Raadpleeg de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot de “ICE” storingscode voor jouw model. Hierin kunnen gedetailleerde stappen worden vermeld om het probleem op te lossen.

Neem contact op met een technicus: Als de “ICE” storingscode aanhoudt en je niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met een professionele jacuzzi-technicus om het probleem te diagnosticeren en te verhelpen.

Het voorkomen van bevriezing is belangrijk om schade aan de jacuzzi en de apparatuur te voorkomen. Als je vermoedt dat de temperatuur van het water te laag is en het risico op bevriezing bestaat, neem dan onmiddellijk actie om het probleem op te lossen.