Custom Cart0

Storingscode DR

Storingscode DR (Dry Heater): De “DR” storingscode geeft aan dat er een mogelijk probleem is met de verwarming van je jacuzzi in het Balboa-besturingssysteem. Deze code wordt geactiveerd wanneer het systeem detecteert dat er onvoldoende water in de verwarming is, wat kan leiden tot oververhitting van het verwarmingselement.

Mogelijke oplossingen: Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen:

Controleer de waterstand: Controleer of het waterpeil van de jacuzzi voldoende hoog is om het verwarmingselement volledig te bedekken. Een laag waterpeil kan leiden tot de “DR” storingscode.

Controleer de waterinlaat: Zorg ervoor dat de waterinlaatopeningen van de jacuzzi niet verstopt zijn door vuil, bladeren of andere obstructies die de waterstroom naar de verwarming beperken.

Controleer de circulatiepomp: De circulatiepomp is verantwoordelijk voor het verplaatsen van water door het verwarmingssysteem. Controleer of de pomp correct werkt en zorgt voor een gelijkmatige waterstroom.

Controleer het leidingwerk: Controleer op blokkades, knikken of andere obstakels in het leidingwerk die de waterstroom naar de verwarming kunnen belemmeren.

Controleer de waterfilters: Een verstopt waterfilter kan de waterstroom naar de verwarming beperken. Controleer en reinig de filters om ervoor te zorgen dat het water vrij kan stromen.

Controleer de luchtsluis: Sommige jacuzzi’s hebben een luchtsluis die luchtbellen uit het leidingwerk verwijdert. Controleer of de luchtsluis correct is aangesloten en goed werkt.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi uit, wacht enkele minuten en schakel hem opnieuw in. Dit kan tijdelijke problemen met de waterstroom naar de verwarming oplossen.

Raadpleeg de handleiding: Bekijk altijd de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot storingscodes en verwarmingsproblemen. De handleiding kan stapsgewijze aanwijzingen bieden die zijn aangepast aan jouw model.Professionele hulp inschakelen: Als de “DR” storingscode aanhoudt en je niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met de fabrikant of een professionele jacuzzi-technicus. Een droog verwarmingselement kan schade veroorzaken en moet snel worden aangepakt