Custom Cart0

Storingscode OHH

Storingscode OHH: De storingscode “OHH” staat voor “Overheat High Limit” en geeft aan dat er een probleem is met de hoge temperatuurlimiet van het verwarmingssysteem in de jacuzzi. Dit betekent dat het water in de jacuzzi te heet is en boven de veilige limiet is gestegen.

Mogelijke oplossingen: Om de “OHH” storingscode op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

Controleer de watertemperatuur: Controleer de daadwerkelijke watertemperatuur in de jacuzzi. Als deze abnormaal hoog is, moet je direct ingrijpen om oververhitting te voorkomen.

Schakel de jacuzzi uit: Als de watertemperatuur inderdaad te hoog is, schakel dan onmiddellijk de jacuzzi uit om te voorkomen dat het water nog verder opwarmt.

Zorg voor voldoende ventilatie: Controleer of de omgeving van de jacuzzi voldoende geventileerd is. Onvoldoende luchtcirculatie kan bijdragen aan oververhitting.

Controleer het filter: Een verstopt filter kan de waterstroom belemmeren en de kans op oververhitting vergroten. Controleer en reinig het filter om ervoor te zorgen dat er voldoende waterstroom is.

Controleer de circulatiepomp: Zorg ervoor dat de circulatiepomp correct werkt en voldoende water door het verwarmingssysteem pompt. Een defecte pomp kan bijdragen aan oververhitting.

Controleer het verwarmingselement: Een defect verwarmingselement kan ervoor zorgen dat het water ongecontroleerd opwarmt. Controleer of het verwarmingselement goed functioneert.

Controleer de temperatuursensor: Een defecte temperatuursensor kan onjuiste metingen veroorzaken en leiden tot oververhitting. Controleer de sensor en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten en functioneert.

Herstart de jacuzzi: Nadat je enkele van de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kun je de jacuzzi opnieuw opstarten om te zien of de “OHH” storingscode verdwijnt.

Controleer de gebruikershandleiding: Raadpleeg de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot de “OHH” storingscode voor jouw model. Hierin kunnen gedetailleerde stappen worden vermeld om het probleem op te lossen.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds de “OHH” storingscode ervaart, is het sterk aanbevolen om onmiddellijk contact op te nemen met een professionele jacuzzi-technicus, omdat oververhitting ernstige schade aan de apparatuur en mogelijke veiligheidsrisico’s kan veroorzaken.