Custom Cart0

Storingscode DRY

Storingscode DRY (Dry Heater): De “DRY” storingscode geeft aan dat er een mogelijk probleem is met de verwarming van je jacuzzi in het Balboa-besturingssysteem. Deze code wordt geactiveerd wanneer het systeem detecteert dat er onvoldoende water in de verwarming is, wat kan leiden tot oververhitting van het verwarmingselement.

Mogelijke oplossingen: Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen:

Controleer de waterstand: Controleer of het waterpeil van de jacuzzi voldoende hoog is om het verwarmingselement volledig te bedekken. Een laag waterpeil kan leiden tot de “DRY” storingscode.

Controleer de waterinlaat: Zorg ervoor dat de waterinlaatopeningen van de jacuzzi niet verstopt zijn door vuil, bladeren of andere obstructies die de waterstroom naar de verwarming beperken.

Controleer de circulatiepomp: De circulatiepomp is verantwoordelijk voor het verplaatsen van water door het verwarmingssysteem. Controleer of de pomp correct werkt en zorgt voor een gelijkmatige waterstroom.

Controleer het leidingwerk: Controleer op blokkades, knikken of andere obstakels in het leidingwerk die de waterstroom naar de verwarming kunnen belemmeren.

Controleer de waterfilters: Een verstopt waterfilter kan de waterstroom naar de verwarming beperken. Controleer en reinig de filters om ervoor te zorgen dat het water vrij kan stromen.

Controleer de luchtsluis: Sommige jacuzzi’s hebben een luchtsluis die luchtbellen uit het leidingwerk verwijdert. Controleer of de luchtsluis correct is aangesloten en goed werkt.

Herstart de jacuzzi: Schakel de jacuzzi uit, wacht enkele minuten en schakel hem opnieuw in. Dit kan tijdelijke problemen met de waterstroom naar de verwarming oplossen.

Raadpleeg de handleiding: Bekijk altijd de gebruikershandleiding van je jacuzzi voor specifieke instructies met betrekking tot storingscodes en verwarmingsproblemen. De handleiding kan stapsgewijze aanwijzingen bieden die zijn aangepast aan jouw model.

Professionele hulp inschakelen: Als de “DRY” storingscode aanhoudt en je niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen, neem dan contact op met de fabrikant of een professionele jacuzzi-technicus. Een droog verwarmingselement kan schade veroorzaken en moet snel worden aangepakt.