Custom Cart0

Bestellen mislukt

Onderhoud van uw spa

Een spa behoeft nauwelijks onderhoud. Wanneer u aan de onderstaande punten de nodige aandacht besteedt is het jarenlang plezier hebben van uw spa gegarandeerd.

Reinig en ververs het water van de spa bubbelbad regelmatig.
Reinig de filtercartridge minstens 1 keer in de week, d.m.v. schoon spuiten met de tuinslang. En 1 keer in de maand in een emmer of bak met water, samen met 2 reinigingstabletten, 1 uur laten weken en daarna goed afspoelen.
Neem een douche (gebruik hierbij geen zeep) alvorens u in uw spa stapt en reinig zwemkleding zonder wasmiddel. Zo vermijdt u dat er detergenten en zeepresten in het water van uw spa terecht komen.
Laat de spa niet zonder water of afsluiting in de zon staan. Rechtstreekse blootstelling aan zonlicht kan de kuip beschadigen.
Sluit de spa af wanneer deze niet gebruikt wordt (leeg of gevuld). Zorg voor bescherming bij regen en sneeuw.
Kantel de spa niet. Zo beschadigt u de structuur.
Open de besturingskast in het uitrustingscompartiment niet. U hoeft de besturingskast immers niet van onderhoud te voorzien.
Reinigen van de kuip

Om de binnenkant van de spa te reinigen, gebruikt u best een zachte doek of spons en eventueel een zachtwerkend onderhoudsproduct. Gebruik absoluut geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen. Het beste moment om het bad te reinigen is tijdens het periodiek verversen van het water.

Maak gebruik van deze gelegenheid en spuit tijdens het leeglopen van het bad het filterhuis en de binnenwanden van het bad goed schoon met een tuinslang. Met behulp van een zachte borstel aan een lange steel is het klusje zo geklaard.

Filter reinigen

De filtercartridge kan verstopt raken door kalkaanslag wat een slechtere watercirculatie tot gevolg kan hebben. het is daarom raadzaam om de filtercartridge elke week te reinigen. Haal de cartridge uit de filterhulsen verwijder het achtergebleven vuil en laat de filter een uur weken in een bak of emmer met 1 a 2 lepels granulaat. Plaats de cartridge daarna terug in het filterhuis en sluit het deksel. Vergeet niet dat de filtercartridge om de 6 á 8 maanden moet worden vervangen, tenzij deze blokkeert of stuk is (in dit geval moet u het filter eerder van een nieuwe cartridge voorzien).

Tijdens de winter

De meeste spa’s zijn zo ontworpen dat het water continue op ongeveer 38 graden wordt gehouden. Om deze reden is de spa niet seizoensgebonden en het gehele jaar te gebruiken. Zo ook in de koude(re) herfst- en wintermaanden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de therapeutische effecten van een spa zelfs het grootst zijn wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water.

Als u uw spa in de winter gebruikt dient u de volgende adviezen ter hande te nemen:

Wanneer de temperatuursensoren binnen de verwarmer een daling waarnemen tot 6,7 graden (ongeveer 44 F) treedt de pomp automatisch in werking om vorstbescherming te bieden. De pomp blijft werken tot 4 minuten nadat de sensoren in de spa een temperatuurstijging tot 7,2 graden of hoger waarnemen. Het is aangeraden om uw bad eveneens van een afdekzeil / beschermhoes te voorzien als extra voorzorgsmaatregel tegen het gedeeltelijk bevriezen van enkele componenten als ook om het energierendement van de spa te maximaliseren. Wanneer de afsluitingssloten van het deksel bevroren zijn probeer het ijs dan niet los te schrapen maar besproei deze met wat warm water.

Uw spa in de winter

Let op: Bosma jacuzzi adviseert u om uw spa bubbelbad ook gedurende de wintermaanden actief te houden. Dit om eventueel bevriezen van pompen en leidingwerk te voorkomen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen. Bosma jacuzzi stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele vorstschade indien de klant er toch voor kiest om de spa tijdens de wintermaanden niet te gebruiken.

Spa Aromatherapie: De ideale toevoeging aan je spa
Even een momentje voor jezelf. De vele voordelen van een spa zijn inmiddels bekend. De therapeutische werking biedt ontspanning voor zowel lichaam als geest. Met een kleine toevoeging aan je spa zorg je voor een intensere therapie. Heb jij een spa en wil je daar nóg meer van genieten? Lees dan snel verder!

Wat is aromatherapie in een spa?
Aromatherapie is een vorm van therapie op basis van etherische oliën en kruiden melanges. Dit product is speciaal ontwikkeld voor opblaasbare spa’s, jacuzzi’s, spa’s en hot tubs. De aroma lost volledig op in het badwater en is ook niet schadelijk voor het bad. De oliën zijn niet vettig, waardoor ook de techniek en het water schoon blijft.